Zeefdrukwerk

Onlangs ben ik gestart met het maken van zeefdrukken. Als je meer wilt weten over deze techniek kijk dan hier onder, waar ik e.a. uitleg over deze techniek. Het is een vrij eenvoudige techniek, maar ontzettend bevredigend. Soms moet je je handen vies maken en even weg van de computer. Als een van de eerste ontwerpen heb ik een Zeemeermin gemaakt voor #mermay een online challenge voor tekenaars en illustratoren. Ik vroeg mijn af hoe het skelet van een zeemeermin er uit zou zien. Zeefdruk is uitermate geschikt om met meerdere lagen over elkaar te werken. In de toekomst zullen er zeker meer illustraties volgen. Want ik zou deze techniek meer willen gebruiken voor illustratiewerk en er een eigen stijl in ontwikkelen.

1. Ontwerp

Eerst maak je een belichbaar ontwerp met verschillende lagen. Iedere laag staat voor een aparte kleur.

2. Belichten

Vervolgens print je iedere laag op een apart transparant folie voor het belichten van je zeefdrukraam. Het zeefdrukraam heeft een lichtgevoelige coating.

3. Passen en meten

Waneer je met meerdere kleuren werkt moet elke kleur exact worden uitgemeten op de zeefdruktafel.

4. Printen

Zoals je op het onderstaande filmpje kan zien druk je de inkt door de belichte delen van het gaas, waardoor een afdruk ontstaat.

U kun hier uw voorkeuren voor cookies aanpassen. Dit kan gevolgen hebben voor het functioneren en uiterlijk van de website.
Voorkeuren